Regional STARTS Centers III: “Repairing the Present”

In het kader van het Europese Project ‘Repairing the Present’, binnen het Horizon 2020 Research & Innovation Programma, willen Gluon (www.gluon.be), de Cleantech hub Snowball (www.snowball.eu) en de intercommunale Leiedal de handen in elkaar slaan en in de regio Zuid-West-Vlaanderen een co-creatie platform oprichten waar architecten, kunstenaars, studenten, ingenieurs en ontwerpers samenwerken om ‘stijl te matchen met duurzaamheid’. Onze uitdaging? Nieuwe ideeën, processen, tools, applicaties en materialen te ontwikkelen die leiden tot een meer duurzame wereld. De exploratie van zowel nieuwe digitale technologie, bouw- en ontwerpmethoden, als ontwikkelingen in de natuurwetenschappen wordt een belangrijke insteek in alle projecten.
Dit co-creatie platform zal gerealiseerd worden via 2 open calls onder de vorm van “artists-in-residency”, met als thema’s:

  • Connected gardens, of hoe kunnen digitale technologieën de band tussen mens en natuur terug versterken? Hoe gaan we in tegen de groeiende vervreemding van de mens ten aanzien van de natuur, het verlies van kennis en bijgevolg empathie voor de natuurlijke omgeving? En hoe leggen we linken tussen stad en platteland in de regio Zuid-West-Vlaanderen?
  • Connected spaces, of hoe kunnen innovatieve ideeën en technologieën bijdragen tot een meer originele, inclusieve en duurzame omgang met het (im)materiële erfgoed in de regio Zuid-West-Vlaanderen?

Beiden uiten zich in innovatieve samenwerkingen tussen industrie, onderzoek en cultuur. Daarnaast worden ook een reeks tentoonstellingen in eigen streek, bij BOZAR in Brussel en tijdens de Biënnale van Venetië 2022 georganiseerd, met het oog op sensibilisering en mobilisering. Tot slot wordt een serie educatieve workshops, hackathons alsook diverse netwerkactiviteiten voor een brede set stakeholders in Zuid-West-Vlaanderen opgezet.
Het project gaat van start op 1 juni 2021 en loopt tot eind 2022. Het consortium van 12 Europese partners wordt gesteund door DG Connect vanuit de Europese Unie en gefaciliteerd binnen het S+T+ARTS netwerk (Science, Technology & the Arts – www.starts.eu).
Het “Repairing the Present” consortium:

Repairing the Present: open call for artists

Heb je onze challenge voor de Repairing the Present Open Call al gezien? Zo niet, dan is hier een tip. Als Regional STARTS Center hebben we twee korte video’s voorbereid waarin we onszelf, onze partners en de uitdagingen die onze kunstenaars zullen moeten tackelen toelichten.

Regional STARTS Centers III: “Repairing the Present”

In het kader van het Europese Project ‘Repairing the Present’, binnen het Horizon 2020 Research & Innovation Programma, willen Gluon, Snowball en de intercommunale Leiedal een co-creatie platform oprichten waar architecten, kunstenaars, studenten, ingenieurs en ontwerpers samenwerken om ‘stijl te matchen met duurzaamheid’.

Ben jij de gepassioneerde kok die we zoeken?

Optie: in loondienst of op zelfstandige basis.
Als hoofdkok en eindverantwoordelijke van onze nieuwe foodbar Daltons run jij de keuken van A tot Z, samen met een team van enthousiaste medewerkers.

In de kijker: Proeftuin Snowball

Lead by example. Dat is het motto waarnaar we bij Snowball leven. Met ons kantorencomplex willen we een voorbeeld zijn voor ondernemers en bedrijven, door aan te tonen dat je perfect groen en duurzaam kan werken zonder in te boeten aan comfort én met een financieel-economisch interessante business case. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kanaal Z kwam het ontdekken op onze site.

5 tips to save water

5 tips for saving water

Today we celebrate Earth Day. Did you know that 71% of the Earth’s surface is covered in water? Salt water accounts for 97.5%, meaning only 2.5% is fresh water. No wonder we feel the effects of climate change first via our fresh water supply. So let’s make every drop count. Snowball is determined to support initiatives – such as STARTS4Water – that raise the issue and look for ways to improve the way we use our water.

Ben jij de office manager die we zoeken?

Wat mag je van jouw job verwachten? Als commerciële medewerker ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze bestaande klanten. Je hebt een …