Met Snowball heeft het Klimaatfonds Leiedal een eerste enthousiaste sponsor.

Drie goedgekeurde projecten en een eerste volwaardige sponsor. Het Klimaatfonds Leiedal heeft een succesvol eerste half jaar achter de rug. Het fonds werd eind vorig jaar opgericht om initiatieven te ondersteunen – zowel inhoudelijk als financieel – die ons klimaat vooruit helpen en onze omgeving in Zuid-West-Vlaanderen leefbaarder maken. Amper acht maanden na die oprichting kan het partnerschap al meteen drie projecten voorstellen. Zo gaat Natuurpunt een relatief recent natuurgebied in Rekkem biodivers(er) inrichten, staat de RHIZO- school in Zwevegem op punt een bos aan te planten, en organiseert de gemeente Zwevegem binnenkort een groepsaankoop regentonnen.

Het Klimaatfonds is een oproep aan elke burger en elk bedrijf om zijn of haar klimaatverantwoordelijkheid te nemen

Marc Doutreluingne, burgemeester van Zwevegem.

Met Snowball heeft het Klimaatfonds Leiedal ook een eerste enthousiaste sponsor gevonden. Dit werd aangekondigd tijdens de persconferentie deze namiddag. “Als proeftuin voor groene technologie, testen, valideren en demonstreren we bij Snowball dagelijks innovatieve prototypes in het domein van energie, voor het faciliteren en versnellen van de energietransitie. Dat doen we via pilootprojecten en kleinschalige testen,” vertelt co-founder Stefan Grosjean, “waarbij systematisch diverse relevante stakeholders worden samengebracht, zowel industrie, wetenschap, overheid als eindgebruiker.”

Onze steun en bijdrage aan het Klimaatfonds van Leiedal past dan ook perfect in onze missie en onze strategie, waarbij we ook lokale verankering beogen. Door samen te werken met lokale overheden, organisaties en andere bedrijven, kunnen we synergieën creëren die de impact van individuele inspanningen overstijgen.”

Stefan Grosjean, co-founder Snowball

“Daarnaast vinden wij het participatieve karakter van het Klimaatfonds van Leiedal essentieel voor de slaagkansen van het initiatief: de mogelijkheid voor burgers, organisaties, bedrijven en lokale besturen om zelf projecten in te dienen, de mogelijkheid tot crowdfunding en kortom het delen van verantwoordelijkheid, zal voor een acceleratie van initiatieven zorgen. Onze deelname aan het Klimaatfonds is dan ook 1 van de vele stappen die wij in die richting ondernemen en ons engagement naar het fonds en in de regio is een vanzelfsprekendheid.”

Want het spreekt voor zich: duurzame & klimaat innovatie tot stand brengen zowel op regionaal, nationaal als internationaal vlak kan enkel door een brede set van mensen, expertise en ideeën samen te brengen. Zo zetten wij ons bij Snowball continu in voor iets dat groter is dan onszelf: de strijd tegen klimaatverandering.

Alexandra Vanhuyse, co-founder Sowball

Tot slot nog even in herinnering brengen.

Het Klimaatfonds Leiedal is er voor iedereen die een positieve impact op het klimaat en onze leefomgeving wil genereren. Heb je een klein, groot, wild of minder wild idee maar te weinig middelen? Dien dan snel je project in via www.klimaatfondsleiedal.be.
Eens je project wordt goedgekeurd, kan het voor de helft bekostigd worden door het Klimaatfonds. De andere helft haal je op via het unieke concept van crowdfunding, waarvoor het Streekfonds je bijstaat met raad en daad. Zo kun je niet alleen je project realiseren, maar ook de mensen uit je buurt, gemeente of stad dichter bij elkaar brengen.

Waar wacht je nog op?

🌿Een gesprek dat telt 🌿

Tijdens het 75-jarig jubileumfeest van UNIZO had Alexandra Vanhuyse, co-founder van onze Cleantech hub, een boeiend debat met Belgisch premier Alexander De Croo …

Interreg project ConnectSME zet 29 succesvolle cleantech innovaties op weg voor marktintroductie.

Tijdens de demonstratiebeurs van het grensoverschrijdend project ConnectSME, gericht op het versnellen van cleantech innovatie in de grensregio Vlaanderen en Nederland, werden 29 succesvolle technologieën voorgesteld die kunnen bijdragen tot het behalen van de gezamenlijke klimaatdoelstellingen. De producten zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruik en gaan van batterijopslag tot waterbesparing en van slimme laadoplossingen voor EV’s tot toegankelijke windturbines.

That’s a wrap! ConnectSME demo days.

Very happy to have welcomed over 500 visitors to the #ConnectSME demo days, showcasing the prototypes by AQUABATTERY & Airturb with the wonderful interlude of Suskewiet Visions by Filip Vandingenen & David Shongo , an artwork reflecting on biodiversity and the relationship between humankind & nature, the realisation of a 6-month long STARTSresidency at Snowball with partners Gluon and Leiedal.

Groene doeners ✅

Groene doeners ✅ That’s what we are at Snowball 💚 We turn cleantech innovation into practice by improving prototypes & supporting ambitious green entrepreneurs towards …