In de kijker: Proeftuin Snowball

Lead by example. Dat is het motto waarnaar we bij Snowball leven. Met ons kantorencomplex willen we een voorbeeld zijn voor ondernemers en bedrijven, door aan te tonen dat je perfect groen en duurzaam kan werken zonder in te boeten aan comfort én met een financieel-economisch interessante business case. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kanaal Z kwam het ontdekken op onze site.

Duurzaam omgaan met energie. Dat is niet enkel een must voor gebouwen of voor de industrie. Ook topsporter Ann Wauters weet er alles over. Zij haalt aan dat innovatieve technologieën de sleutel zijn tot een beter energiebeheer. Ook bij gebouwen is dat het geval. En laat nu net dat het onderwerp zijn van de Snowball proeftuin.

Gebouwen spelen een aanzienlijke rol in de CO2-emissie. Bij Snowball stellen we onze faciliteiten, expertise en netwerk open voor ondernemers en de wetenschap om tot innovatieve energieconcepten te komen en deze sneller naar de markt te kunnen brengen. Voor onze proeftuin werken we samen met 5 partners die dat perfect belichamen. Smappee, UGent, Amplifino, Howest en Yuso werken hier aan een slim energiemanagementsysteem op basis van AI dat kan ingezet worden in kantoorgebouwen wereldwijd. De wisselwerking tussen die partijen zorgt voor een uniek ecosysteem waarbij ook anderen hun technologieën kunnen integreren en uittesten om zo elkaar te inspireren en tot nieuwe cleantech innovaties te komen.

Ontdek er alles over in de reportage van Kanaal Z.

Z-Energy Proeftuin Snowball

Ben jij de office manager die we zoeken?

Over Snowball Snowball is een state-of-the-art cleantech hub in Harelbeke. We faciliteren duurzaam ondernemerschap en testen innovatieve prototypes die de energietransitie naar groene en …

🌿Een gesprek dat telt 🌿

Tijdens het 75-jarig jubileumfeest van UNIZO had Alexandra Vanhuyse, co-founder van onze Cleantech hub, een boeiend debat met Belgisch premier Alexander De Croo …

Interreg project ConnectSME zet 29 succesvolle cleantech innovaties op weg voor marktintroductie.

Tijdens de demonstratiebeurs van het grensoverschrijdend project ConnectSME, gericht op het versnellen van cleantech innovatie in de grensregio Vlaanderen en Nederland, werden 29 succesvolle technologieën voorgesteld die kunnen bijdragen tot het behalen van de gezamenlijke klimaatdoelstellingen. De producten zijn zowel voor particulier als zakelijk gebruik en gaan van batterijopslag tot waterbesparing en van slimme laadoplossingen voor EV’s tot toegankelijke windturbines.

That’s a wrap! ConnectSME demo days.

Very happy to have welcomed over 500 visitors to the #ConnectSME demo days, showcasing the prototypes by AQUABATTERY & Airturb with the wonderful interlude of Suskewiet Visions by Filip Vandingenen & David Shongo , an artwork reflecting on biodiversity and the relationship between humankind & nature, the realisation of a 6-month long STARTSresidency at Snowball with partners Gluon and Leiedal.

Groene doeners ✅

Groene doeners ✅ That’s what we are at Snowball 💚 We turn cleantech innovation into practice by improving prototypes & supporting ambitious green entrepreneurs towards …