In de kijker: Proeftuin Snowball

Lead by example. Dat is het motto waarnaar we bij Snowball leven. Met ons kantorencomplex willen we een voorbeeld zijn voor ondernemers en bedrijven, door aan te tonen dat je perfect groen en duurzaam kan werken zonder in te boeten aan comfort én met een financieel-economisch interessante business case. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kanaal Z kwam het ontdekken op onze site.

Duurzaam omgaan met energie. Dat is niet enkel een must voor gebouwen of voor de industrie. Ook topsporter Ann Wauters weet er alles over. Zij haalt aan dat innovatieve technologieën de sleutel zijn tot een beter energiebeheer. Ook bij gebouwen is dat het geval. En laat nu net dat het onderwerp zijn van de Snowball proeftuin.

Gebouwen spelen een aanzienlijke rol in de CO2-emissie. Bij Snowball stellen we onze faciliteiten, expertise en netwerk open voor ondernemers en de wetenschap om tot innovatieve energieconcepten te komen en deze sneller naar de markt te kunnen brengen. Voor onze proeftuin werken we samen met 5 partners die dat perfect belichamen. Smappee, UGent, Amplifino, Howest en Yuso werken hier aan een slim energiemanagementsysteem op basis van AI dat kan ingezet worden in kantoorgebouwen wereldwijd. De wisselwerking tussen die partijen zorgt voor een uniek ecosysteem waarbij ook anderen hun technologieën kunnen integreren en uittesten om zo elkaar te inspireren en tot nieuwe cleantech innovaties te komen.

Ontdek er alles over in de reportage van Kanaal Z.

Z-Energy Proeftuin Snowball

Marktbevraging Senior Business Developer

In het kader van ons project #ConnectSME zoeken we additionele expertise. Heb je interesse om deel uit te maken van onze toonaangevende cleantech hub en van dit innovatief project?

:RETOOL, the 3rd and final exhibition of the S+T+ARTS Repairing the Present exhibition series

We were happy & honored to see many people at the premiere of RETOOL, the 3rd and final exhibition of the S+T+ARTS Repairing the Present exhibition series as curated by Manuel Cirauqui.
As the coordinator of the S+T+ARTS Repairing the Present consortium and representing the team that evening, Snowball was invited to give a bit of context to this exhibition, its purpose and its coming about.

:REWORLD :REWILD :RETOOL triptych of exhibitions to repair the present.

Studio Above&Below’s artwork ‘Entangled Landscapes’ makes soil quality visible in an interactive way. This first prototype is part of a triptych of exhibitions :REWORLD :REWILD :RETOOL that will take place this autumn at MEET in Milan, at MAXXI in Rome and ZKM in Karlsruhe, a triptych curated by Manuel Cirauqui.

Premiere ‘Entangled Landscapes’

On the 27th of August ‘Entangled landscapes’ premiered at Spiere-Helkijn’s old swimming pool.
Snowball co-founder and Managing Director Alexandra Vanhuyse explained the STARTS project as well as the role of the artwork in achieving its goals. 
Enjoy reading Alexandra’s opening speech.

Update ConnectSME: Nederlandse MKB’s gekend

We boeken goede vooruitgang binnen het ConnectSME-project en beginnen nieuwe technologieën te testen en valideren bij Snowball, met als doel de productlanceringen te versnellen die resulteren in een aanzienlijke CO2-reductie voor een groenere en schonere planeet. In deze blogpost laten we je kennismaken met de MKB’s waarmee we zullen samenwerken.